MAGIS Ambulante begeleiding - Ambulante begeleiding
MAGIS Ambulante begeleiding - Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

Magis biedt ambulante begeleiding, maar wat is ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding is een vorm van individuele ondersteuning die is afgestemd op de persoonlijke situatieen de hulpvragen die op dat moment of in die situatie voor iemand een rol speelt.

Deze begeleidingswijze biedt een goede oplossing wanneer iemand zelfstandig wil blijven wonen, maar het prettig vindt bij iemand terecht te kunnen voor persoonlijke of praktische vragen.

De ambulant begeleider werkt outreachend (we gaan naar de cliënt toe of gaan met de cliënt mee). De begeleiding kan bestaan uit verschillende onderdelen, hieronder een paar voorbeelden.

Wij werken met 9 leefgebieden, in de praktijk overlappen de leefgebieden vaak . Het belangrijkste is om samen met de cliënt erachter te komen waar de ondersteuning gewenst is. In eerste instantie zal de begeleider, als het nodig, de regie nemen, maar de bedoeling is om zoveel mogelijk te werken naar het voeren van eigen regie over je leven. In het begin zal de begeleiding intensiever aanwezig zijn om de juiste structuur op te bouwen, maar wanneer dit minder intensief kan wordt hier naartoe gewerkt. Indien het nodig is, en de indicatie dit toelaat, kunnen wij een team van deskundigen zoals een psycholoog of psychiater voor u inschakelen. Zodat je de juiste behandeling ontvangt. Daarnaast wordt er (indien noodzakelijk) de mogelijkheid geboden dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week contact kunt opnemen.