Ambulante begeleiding
Magis biedt ambulante begeleiding, maar wat is ambulante begeleiding?
Ambulante begeleiding is een vorm van individuele ondersteuning die is afgestemd op de persoonlijke situatieen de hulpvragen die op dat moment of in die situatie voor iemand een rol speelt.
Deze begeleidingswijze biedt een goede oplossing wanneer iemand zelfstandig wil blijven wonen, maar het prettig vindt bij iemand terecht te kunnen voor persoonlijke of praktische vragen.
De ambulant begeleider werkt outreachend (we gaan naar de cliënt toe of gaan met de cliënt mee). De begeleiding kan bestaan uit verschillende onderdelen, hieronder een paar voorbeelden.
- aanleren of onderhouden van praktische vaardigheden (boodschappen, omgaan met geld, koken, afhandelen van post, dag/nachtritme en huishouding op orde e.d.)
- het zoeken naar passend werk of dagbesteding
- omgang met andere mensen en zorgen voor positief een sociaal netwerk
- begeleiden bij ziekenhuis en/of huisarts bezoek of ondersteuning bij bezoek aan instanties
- praten over lastige zaken en/of een luisterend oor bieden, geven van advies en/of informatie
- bieden van structuur
Wij werken met 9 leefgebieden, in de praktijk overlappen de leefgebieden vaak . Het belangrijkste is om samen met de cliënt erachter te komen waar de ondersteuning gewenst is. In eerste instantie zal de begeleider, als het nodig, de regie nemen, maar de bedoeling is om zoveel mogelijk te werken naar het voeren van eigen regie over je leven. In het begin zal de begeleiding intensiever aanwezig zijn om de juiste structuur op te bouwen, maar wanneer dit minder intensief kan wordt hier naartoe gewerkt. Indien het nodig is, en de indicatie dit toelaat, kunnen wij een team van deskundigen zoals een psycholoog of psychiater voor u inschakelen. Zodat je de juiste behandeling ontvangt. Daarnaast wordt er (indien noodzakelijk) de mogelijkheid geboden dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week contact kunt opnemen.